KM-junior is een recreatieve trainingscombinatie (sport) met verschillende technieken om jezelf (beter) te leren verdedigen (mentaal en fysiek). Deze sport is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7 jaar tot 15 jaar. KM-Junior is voor alle kinderen te volgen – dus bijvoorbeeld ook kinderen met gedragsstoornissen (adhd, pddnos, syndroom van asperger, etc.). Erg gebruiksvriendelijke technieken uit diverse vechtsporten zorgen ervoor dat ieder kind zich bij KM-Junior “thuis” voelt en dat er altijd iets is wat jouw kind leuk vindt of goed kan en leren kan.

Bij deze sport zal kennis maken met het lichamelijk en geestelijk kunnen van zichzelf centraal staan (en dus ontwikkelen). Dit alles op een speelse manier!

Opkomen voor jezelf is belangrijk, op school maar ook daarbuiten. Leer een aanvaller van je afslaan met verschillende verdedigingstechnieken en voel dat je sterk bent.

Door middel van oefeningen maken we de leerlingen bewust van het feit dat hun eigen houding en uitstraling effect hebben op de houding en reactie van andere mensen. We maken hen bewust van eigen lichaamskracht en leren hen technieken om stevig te staan en meer kracht te ontwikkelen door gebruik te maken van hun lichaamsgewicht.

We leren simpele technieken aan om jezelf in noodgevallen te verdedigen tegen bijvoorbeeld pestende jongeren of andere aanvallers.

We proberen een gesprek op gang te krijgen over pesten en gepest worden en geven suggesties om daarmee om te gaan en de eigen situatie te verbeteren.

Ons belangrijkste doel is dat jongeren zich bewust en veilig leren voelen doordat ze weten dat ze op hun eigen lichaam kunnen vertrouwen als ze in moeilijkheden komen.

Event Timeslots (7)

Dinsdag
-
Beginners 7-11 jaar (witte band)

Donderdag
-
Beginners 7-11 jaar (witte band)

Vrijdag
-
Beginners 12-15 jaar (witte band)
admin admin

Maandag
-
Gevorderden 7-11 jaar (gele band en hoger)

Woensdag
-
Beginners 7-11 jaar (witte band)

Vrijdag
-
Gevorderden 12-15 jaar (gele band en hoger)

Woensdag
-
Gevorderden 12-15 jaar (gele band en hoger)
admin admin