Bedrijfstrainingen

Bedrijfstrainingen

Het zal u niet ontgaan dat agressie steeds meer deel uit maakt van onze samenleving.

Het aantal bedreigingen, mishandelingen, berovingen en andere vormen van verbale/non-verbale agressie neemt alleen maar toe. Helaas komt het steeds meer voor dat mensen, tijdens het uitoefenen van hun beroep, in aanraking komen met agressie en geweld.

Dit maakt in veel gevallen collega’s bang en onzeker met een grote kans op traumatische ervaringen en een hoger ziekteverzuim.

In overleg met u creëren wij een effectieve en bedrijfsspecifieke cursus. In een korte tijd geven wij uw personeel een goede, simpele, maar uiterst effectieve basis op het gebied van zelfverdediging & weerbaarheid.

Scholen zijn verplicht om een veilige leeromgeving te creëren voor leerlingen, ouders en docenten.
Een plek waar de dialoog tussen leerlingen, docenten en ouders over thema’s als veiligheid vanzelfsprekend moeten zijn.
verbale en fysieke agressie op scholen komt steeds vaker voor.

Cursus inhoud, de cursus die wij verzorgen zijn speciaal gericht voor het voortgezet onderwijs, waarbij de leerlingen leren om te gaan met verbale en fysieke agressie en pesten. De cursus kan tijdens de sportlessen in uw onderwijsinstelling als gegeven worden of op onzen eigen trainingslocatie in Buitenpost of op uw eigen locatie.

Het doel van onze cursus is om leerlingen en docenten meer zelfvertrouwen en betere vaardigheden bij te brengen. Zowel bij verbaal als fysiek agressie, wat dan weer kan worden toegepast op scholen als in de huidige maatschappij.

De basisonderdelen die onder andere in ons lesaanbod aan de orde komen zijn: – het verbeteren van de houding – bewust worden van je eigen houding – het verbeteren van het zelfvertrouwen – weren en blokkeren van stoten en trappen – zelfverdedigingstechnieken – iemand bedreigt jou met een wapen – verbale en non-verbale communicatie technieken – het analyseren van een dreigende situatie.

Wij verzorgen verschillende trainingen die specifiek voor overheidspersoneel zijn.
Hierbij concentreren wij ons op goed geïntegreerde strategieën om ervoor te zorgen dat vergelijkbare zelfverdedigingsprincipes worden toegepast op een verscheidenheid aan gewelddadige situaties, en dat zelfverdedigingstechnieken gemakkelijk te toegepast  en met een minimale inspanning kunnen worden uitgevoerd onder noodweer situaties.

Trainingen voor politieagenten behandelt technieken die uniek zijn en die niet onder de reguliere integrale beroepsvaardigheidstrainingen (IBT) worden gedoceerd/getraind. Wij richten ons op risicovolle en levensbedreigende scenario’s.

Militaire trainingsprogramma is ontworpen voor de Israëlische Defensiemacht om hun troepen de meest effectieve man op man gevechtsopleiding ter beschikking te stellen. Onze militaire tactische gevechtstraining is eveneens gericht op effectieve, efficiënte en zelfverdedigingstechnieken die toepasbaar zijn. Militaire eenheden worden getraind in verschillende stress scenario’s onder omstandigheden van extreme druk, desoriëntatie en afleiding om ervoor te zorgen dat ze zijn voorbereid op alle gevechtsscenario’s.

 

Wat doet je als een patiënt of bezoeker tijdens uw werkzaamheden in de verzorging ineens verbale of zelfs fysieke agressie toepast?
Hoe geef je je grenzen aan, zonder de relatie te schaden?

Ruim 60% van het personeel in de zorg krijgt helaas te maken met verbaal of fysiek agressie op de werkvloer. Grensoverschrijdend gedrag in de zorg leidt tot verminderd werkplezier, stress en ziekteverzuim of traumatische ervaring. Artsen, verpleegkundige en andere zorgmedewerkers die met agressie geconfronteerd worden, weten vaak niet hoe te reageren. Ze voelen zich daardoor onveilig.Een zelfverdediging en weerbaarheidstraining helpt uw medewerkers om beter om te gaan met verbale en fysieke agressie.Cursus inhoud De instinctieve reactie van de mens is als we met agressie worden geconfronteerd is om te bevriezen, vechten of vluchten. Zonder oefening en training is het moeilijk om bij agressief gedrag het hoofd koel te houden en op de juiste manier te reageren om de situatie te de-escaleren. Deelnemers worden geattendeerd op het effect van hun eigen houding en gedrag en weten waar hun grenzen liggen. Wanneer de situatie toch escaleert, weten de deelnemer hoe zij zichzelf en anderen kennen verbaal en eventueel fysiek te verdedigen.

In de train de trainerscursus van Safe en trainingscentrum leer je de basisvormen van weerbaarheid en zelfverdediging. De cursus weerbaarheid en zelfverdediging is gebaseerd op het competentieprofiel voor trainers. Wanneer je de cursus volledig volgt kun je deze competenties in de praktijk laten zien.

Dit zijn de onderwerpen die in de train de trainer de trainerscursus aan bod komen:

 • Stoten
 • bewegen
 • stevig staan
 • incasseren
 • trappen
 • afweren
 • blokken
 • leren vallen
 • rollen
 • loskomen
 • snel opstaan
 • klemmen
 • loskomen uit klemmen
 • grepen
 • stemgebruik
 • houding

Wat kunt u van ons verwachten

 • GRATIS en geheel vrijblijvend intakegesprek.
 • Een, op basis van het intakegesprek, volledig bedrijfsspecifieke zelfverdediging & weerbaarheid cursus.
 • Een goede, simpele, maar uiterst effectieve basis op het gebied van zelfverdediging & weerbaarheid.
 • Scenariotraining, sport, spel en teambuilding.

Voor meer informatie willen wij u graag persoonlijk beantwoorden, u kunt ons bellen op telefoonnummer 06-55177075

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR