Weerbaarheidstraining Rots en Water

Rots en Water is een training die zich richt op de weerbaarheid van jongens en meiden. Het is een psycho-fysieke training waarin door middel van spelvormen en zelfverdedigingsoefeningen jongens en meiden hun eigen kracht ontdekken.

Wat is Rots & Water? In de Rots en Watertrainingen staat de rots o.a. voor: op jezelf vertrouwen , opkomen voor jezelf, durven en doen. Het water staat o.a. voor: vriendschap, aandacht voor de ander en rekening houden met elkaar.

Doel? Rots en Water heeft als doel het ontwikkelen van sociale en mentale vaardigheden. Het doel van de training is om jongens en meiden weerbaarder te maken zodat ze steviger in hun schoenen komen te staan. Het leren geloven in hun eigen kwaliteiten en vertrouwen op henzelf staat in de training voorop.

Kortom:

  • Voelen waar je eigen kracht zit  (Fysieke weerbaarheid)
  • Grenzen leren (h)erkennen (Sociale weerbaarheid)
  • Leren doorzetten (Mentale weerbaarheid)
  • Lichaamstaal
  • Zelfbeheersing

Hoe? Het ontwikkelen van deze vaardigheden doen we d.m.v. fysieke oefeningen (psycho-fysieke training), spel, samenwerkingsvormen, zelfverdedigingsvormen en ontspanningsoefeningen.
Rots en Water is leren door te doen, ervaren en te voelen.

Wat? In de lessen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Stevig staan, de ademhaling, focussen, hoe ben ik als rots, hoe ben ik als water, grenzen aangeven, lichaamstaal, pesten.

Voor wie? De Rots en Watertrainingen bij Safe en Fit zijn bedoeld voor jongens en meiden van 8 tot 12 jaar. De trainingen starten bij minimaal 6 deelnemers.

 

Meer informatie? Voor opgave of meer informatie kunt u een mail sturen naar info@bongels.frl 

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.